Ellevill GØIF-jubel for finaleplass

GØIFs gutter 14 banket interkretslaget Norderhov fra Hønefoss på AKA Arena 2-0, og er klare for sin andre finale i OBOS Cup.

De lilla fra Østerøya har møtt hard motstand i OBOS Cup, men viste nok en gang evne til å fighte og spille ballbesittende fotball, da de møtte interketslaget Norderhov fra Buskerud i flomlyset på AKA Arena Hønefoss fredag kveld.

- Det er utrolig deilig! Nå gleder vi oss til finalen, sier Eivind Ole Grøndahl. Han punkterte kampen med sin iskalde straffe og økte GØIFs ledelse til 2-0 seks minutter før slutt.

Litt heldige i starten
Etter dette kontrollerte GØIF-guttene kampen inn og er dermed klare for sin andre finale på to år. OBOS Cup er en cup med lag fra Vestfold, Telemark og Buskerud der GØIF overrasket alle med å hale inn seieren i finalen i fjor. Nå har de sjansen til å gjøre det igjen.

- Vi må innrømme at vi var litt heldige i perioder av førsteomgang. Da fikk vi ikke det offensive spillet til å sitte helt, og bakover gjorde vi enkelte feil vi kunne blitt straffet for, sier lagleder Eldar Kyrkjebø.

Ga aldri vekk ledelsen
Men: Det er ikke ulovlig å ha en god keeper, og Linus Torp Bergsvåg hadde et par gode redninger som holdt GØIF inne i kampen før pause. I tillegg ryddet Håkon Ude Hasle opp i stor stil i midtforsvaret med gode brytninger foran ballfører og sterkt hodespill. Utover i omgangen kjempet de lilla seg mer og mer inn i kampen, og viste at de med kløkt og ro klarte å spille seg ut bakfra.

Når Jacob Van Rijnbach imponerte med løpskraft og teknikk i midtbanerollen, Simen Metveit Wallin og Leon Kubara Molvik var ballfordelere og kantspillet begynte å sitte fikk de også et mer offensivt trykk. Så da Håkon Ude Hasle hamret inn i et frispark like utenfor 16-meteren noen minutter før pause, gikk gjestene fra Sandefjord til ledelse med 1-0.

Det var en ledelse de ikke aktet å gi fra seg i andre omgang.

En skikkelig lagseier
Tvert i mot: Guttene giret opp enda et hakk, gjorde noen justeringer i midtbaneleddet, og fikk mer og mer tak i kampen. Samspillet mellom Leon Kubara Molvik, Simen Wallin og Jacob van Rijnbach på midten satt bedre og bedre og spillet kom etter hvert også ut på flankene der Mathias Brekke og Eron Gojani kom til fine innlegg.
Og mot slutten fikk de betalt i form av straffe. Den var Eivind Ole Grøndal meget sikker på.

- Dette var en lagseier. Vi så en spesiell gnist i guttene fra starten av. Dette var en kamp de virkelig ville vinne, og der samtlige spillere jobbet som besatt. Heldigvis fikk de betalt for jobben, sier lagleder Eldar Kyrkjebø.
Nytt interkretslag i finalen

Nå venter et nytt interkretslag i finalen om noen uker. Om det blir Konnerud fra Buskerud eller Odd Grenland fra Telemark er foreløpig ikke avgjort. Den kampen spilles senere denne måneden.

- Det er ikke så viktig for oss. Vi tar den motstanden vi får. Nå er vi i finalen, og der vet vi at vi møter et godt lag uansett. Men vi skal kjempe for seieren uansett. Vi har vist med denne seieren og 7-2 mot Sannidal i forrige kamp at vi kan slå hvem som helst på gode dager, sier kaptein Håkon Ude Hasle.
GØIF-guttene vant OBOS Cup i fjor mot nettopp Norderhov da de slo interkretslaget fra Buskerud 1-o i en høydramatisk finale hjemme på Østerøya Idrettspark. Om det blir hjemmekamp i finalen også i år, vil trekningen som foretas av Norges Fotballforbund Vestfold avgjøre.


Bilde over: GØIF-spillerne gikk nesten amok på benken etter den kruttsterke sterke seieren i semifinalen i OBOS Cupen mot interkretslaget Norderhov fra Hønefoss. Første rekke fra venstre: Emil Badzmierowski, Tai Phan Than, Aleksander Haraldsvik, Mathias Brekke, Karsten Støfringshaug, Edvin Kyrkjebø, Simen Metveit Wallin, Jacob Van Rijnbach og Håkon Ude Hasle. Andre rekke fra venstre: Leon Kubara Molvik, Baboucarr Jallow, Eron Gojani, Ali Al-Jaberi, Theodor Skjelvik, Eivind Ole Grøndahl og Linus Torp Bergsvåg


Bilde nr. 2 (8640): Her hamrer Eivind Ole Grøndahl inn 2-0 på straffe og spikrer finaleplassen for GØIF, mens Leon Kubara Molvik er i bakgrunnen.

 

ALLE FOTO: PRIVAT

 

Tilbake